Zo geef je een onvergetelijk 21 diner

Zo geef je een onvergetelijk 21 diner

Het 21 diner is onder studenten een echte traditie. Tegenwoordig is het erg gewild bij iedereen die de mooie leeftijd van 21 heeft bereikt. Volgens de traditie nodig je je beste vrienden van vroeger en van nu uit in je ouderlijk huis, voor een chique diner dat bij voorkeur uit veel gangen bestaat. Terwijl jouw familie voor eten en drinken zorgt, zorgen jouw gasten voor mooie speeches, lachwekkende anekdotes, hoogstwaarschijnlijk een ‘roast’ en eventueel cadeautjes.

Van Bella Italia tot Black and White, welk thema kies jij?

Bijna elk 21 diner gaat gepaard met een speciaal thema. Denk hierbij aan een bepaalde kleur, film of stijl. Zo’n met zorg gekozen thema komt terug in de dresscode, aankleding en decoratie van de locatie, tafelschikking en zelfs in het eten en drinken dat geserveerd wordt.

Bella Italia
Een populair 21 diner thema voor dames is ‘Bella Italia’. Een romantisch thema dat gepaard gaat met veel pastelkleuren, kaarsjes en mooie bloemen. Denk bijvoorbeeld aan een roomwit tafelkleed, glimmende wijnglazen, kaarsen in gouden kandelaars en eten geserveerd op grote houten planken. Op de tafel bloemenvaasjes in diverse formaten met plukboeketjes. Lekker transparant, want je wilt natuurlijk wel contact met je tafelgenoten houden. Met dit thema worden er verschillende kleine gerechten volgens het principe van shared dining geserveerd, zoals amuses, voorgerechtjes en natuurlijk enorm veel lekkere toetjes!

Black and White
Voor mannen is de aankleding vaak wat formeler, waarbij de kleur wit gecombineerd wordt met een donkere kleur zoals zwart of donkerblauw. Ook in dit geval heeft Time-Out alles in huis om jou te helpen met de aankleding van de tafel en locatie in dit ‘Black and White‘-thema. Denk bijvoorbeeld aan een wit tafelkleed met zwarte of donkerblauwe loper eroverheen, witte borden gecombineerd met zwarte of donkerblauwe servetten en grote kaarsen in zilveren kandelaars.

Stoer klassiek
Of, zoals bij het 21 diner waarvan je in dit blog de foto’s ziet die gemaakt zijn door Pascal Kerpel van Kerpelfotografie, een stoere steigerhouten tafel zonder poespas, afgestyled met eucalyptusgroen en kaarsenstandaards van lege wijn- en wodkaflessen. Het moet wel immers wel een mannending blijven.

Op zoek naar jouw ultieme 21 diner thema? Laat je op ideeën brengen door ons bord ’21 diner’op Pinterest.

Laat de afwas van het 21 diner maar aan ons over

Leuk, zo’n 21 diner! Maar zou het niet nog leuker zijn, als ook jouw familie de tijd heeft om jouw vrienden beter te leren kennen? Zo kan Time-Out jullie volledig ontzorgen door heerlijke gerechten voor jullie te koken, deze uit te serveren en de locatie van top tot teen aan te kleden. Wij halen alles uit de kast om er zeker van te zijn dat het een onvergetelijk 21 diner wordt. Na het 21 diner is het gebruikelijk om met z’n allen op stap te gaan, naar een kroeg of club waar jij vroeger veel kwam of nog steeds veel komt. Op dat moment wil je natuurlijk niet na hoeven te denken over de afwas of het opruimen van alle aankleding. Wat ons betreft hoeft dat ook helemaal niet. Wij ruimen na jouw 21 diner alles weer op én nemen zelfs de vieze vaat mee. Op deze manier kan het nagenieten de volgende ochtend al beginnen!

Willen je ouders liever zelf aan de slag in de keuken maar komen jullie bijvoorbeeld stoelen, tafels, glaswerk of grote pannen tekort? Kijk dan eens in ons verhuurmenu, daar vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd 21 diner. Ook dan mag je al het gehuurde servies gewoon vuil terugbrengen. Dat scheelt bergen afwas!

Zo geef jij jouw 21 diner een persoonlijke touch

Ook al kan Time-Out jou in principe helemaal ontzorgen, het is natuurlijk wel zo leuk om nog iets van jezelf toe te voegen aan het 21 diner. Zo is het leuk om je gasten te verwelkomen met een persoonlijk door jou gemaakte cocktail. Richt een tafel in als cocktailbar of huur een bar bij ons en steel de show met een mooie presentatie van verse ingrediënten als verse munt, zwarte peperkorrels, komkommerslices, limoenpartjes en natuurlijk speciale Gin Tonic of Mojito glazen. Met zo’n zelfgemaakt krijtbord van een plaat hout met schoolbordverf op een schildersezel maak je de cocktailbar helemaal áf. 

Of verzamel lege glazen witte wijnflessen, ontdoe ze van alle etiketten en vul ze met water, waarin je een takje groen uit de tuin steekt. Gebruik verschillende soorten groen voor het mooiste resultaat. Met eenvoudige, witte druipkaarsen heb je zo sfeervolle kaarsenstandaards.

Je kunt ook je eigen sfeerverlichting maken. Heel simpel, met een paar grote vintage weckpotten, bijvoorbeeld Mason Jars, en net zoveel korte ledlichtsnoeren (batterij aangedreven). Stop een snoer lichtjes in een weckpot en verdeel de potten over de tafel. Wanneer het buiten donkerder wordt, zorgen de weckpotten voor een romantisch, gezellig sfeertje aan tafel. Handig als je geen stopcontact in de buurt hebt of als het te hard waait voor kaarsen.

Maak een ‘polaroid wall’ die steeds verder gevuld raakt naarmate de avond vordert. Laat je gasten met een polaroid camera een foto maken met jou en samen met andere gasten. Vriendinnen van nu, vriendinnen uit je woonplaats, je hockeyteam en de meiden van je bijbaantje, de speeches, alles wordt zo vastgelegd op de gevoelige plaat. De foto’s hangt iedereen, al dan niet voorzien van passende tekst of wens voor de jarige, met een knijpertje aan het touw. Leen een polaroid camera, koop wat fotovelletjes en een stuk dun touw met kleine knijpertjes, span dit tussen een houten lijst of op een groot bord en je klaar ben je!

Kijk voor meer DIY ideeën op ons 21 diner Pinterest bord.

Enthousiast geworden en kun je Time-Out’s hulp wel gebruiken voor jouw 21 diner? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Let’s get this party started!

Mocht u nog informatie / hulp nodig hebben twijfel dan niet en neem even contact met ons op. 

Ideeën nodig? • Like ons op Facebook • Bekijk onze Pinterestborden • Lees een van onze blogs •

Product categorieën