De winterbarbecue is hot!

Laat je verwarmen door de Winterbarbecue.

Zodra de temperatuur begint te dalen, zijn we minder snel geneigd om de barbecue aan te steken. Maar waarom? Einde van de zomer betekent tegenwoordig niet meer het einde van het barbecueseizoen: de winterbarbecue is namelijk helemaal hot in Nederland! Een winterbarbecue staat garant voor een gezellige, mooie avond, en is een leuk thema voor bijna elk feestje!

De winterbarbecue is hot!

Een lange rij fakkels verwelkomt je op het feest. Je ruikt de geur van vlees, Glühwein en houtvuur en je hoort de gasten praten en lachen. Uit een grote mand pak je een fleece deken en van een statafel pak je een lekker glas Glühwein. Met een glimlach schuif je aan op de loungebanken die om een vuurkorf staan, waar je een heerlijk stuk vlees eet en vrolijk met iedereen kletst. Na een avond vol gezelligheid ga je weer naar huis met maar één gedachte: mijn volgende feest gaat óók een winterbarbecue worden. 

Ook voor bedrijfsfeesten

Ook als je een origineel bedrijfsuitje wilt organiseren, is de winterbarbecue een perfect idee. Om ervoor te zorgen dat jij net zoveel van de avond kan genieten als je gasten of collega’s, neemt Time Out voor jou de zorgen uit handen. Zo regelen wij de aankleding en verzorgen we het eten, waardoor jij zelf niet de hele avond bij de barbecue hoeft te staan. Elke locatie is in principe geschikt voor een winterbarbecue. Het team van Time Out tovert ook jouw tuin om tot een heus winterwonderland. Kom alvast in de mood en doe ideeën op met ons Pinterestbord WinterBBQ. Na afloop van het feestje kun jij lekker met de benen omhoog: wij nemen namelijk ook de afwas mee!

Dit zijn de trends voor een Winterbarbecue

Wat ligt er op de barbecue? Origineel is om vlees van het seizoen te serveren. Denk hierbij aan wild, een compleet speenvarken of een groot stuk vlees, dat je na het grillen in kleine porties onder je gasten verdeelt. Combineer deze grillgerechten met een glas warme Glühwein of een klein glaasje Jägermeister om de echte wintersfeer nog beter na te bootsen.

In vuur en vlam
Een andere trend die natuurlijk niet mag ontbreken wanneer je een winterbarbecue organiseert, is vuur. Denk hierbij aan vuurkorven, fakkels en kaarsen. Je zult al snel merken dat mensen zich gezellig om de vuurkorven heen verzamelen, niet alleen vanwege de gezelligheid maar ook vanwege de warmte die zo’n vuurkorf afgeeft. Zie je het niet zitten om echt vuur te gebruiken? Geen paniek, ook hier heeft Time Out een oplossing voor: vlammende sfeerverlichting verborgen in houtblokken is meestal net zo gezellig. Met wat extra heaters ben je er zeker van dat je gasten het niet koud zullen krijgen!

Hot Chocolate Bar
Zijn er kinderen bij de WinterBBQ? De Hot Chocolate bar is een echte hit op het gebied van warme dranken. Laat je gasten zelf warme chocolademelk pakken én customizen: met kleine marshmallows, slagroom, kaneelstokjes, karamelblokjes, hagelslag, slagroom en andere lekkere zoetigheden. Kleine gasten zijn er dol op en vinden het maar wat leuk om voor iedereen uit het gezelschap een Hot Chocolate naar wens te maken. Zijn ze meteen lekker zoet.

Winterbarbecue? Voeg iets van jezelf toe!

Ook al kunnen wij alles verzorgen voor een onvergetelijke barbecue, het is natuurlijk ook leuk om iets van jezelf toe te voegen aan jouw feest. Zet een grote mand met fleece dekens neer voor de gasten, zodat ze er eentje kunnen pakken als ze het koud hebben. Rol ze mooi op en doe er een zelfgemaakte wikkel omheen van kraft-papier, waar je met zwarte stift een persoonlijke groet of wens op schrijft.

Vooral zelf dingen maken is erg leuk. Maak bijvoorbeeld eens Glühwein. Glühwein is een echte klassieker op winterfeesten, waar veel variaties van bestaan, zodat je ze kunt aanpassen aan je eigen smaak. We hebben er een mooie hangende ketel in driepoot voor, die je ook los kunt huren.

Om zelf extra sfeer te creëren is het ook heel origineel om zelf een lichtsnoer te maken van mason jars gevuld met lampjes. Daarnaast kun je op creatieve wijze kaarsen leuk opmaken, door bijvoorbeeld kaneelstokjes met een touwtje en een leuk strikje om de kaars te bevestigen. 

Om extra glans te geven aan het feest is het tot slot erg leuk om de gasten enthousiast te maken met een mooie uitnodiging. De uitnodigingen kunnen simpel of uitbundig zijn, en het is vooral leuk als ze aan het thema winter gelinkt blijven. 

Laat je inspireren voor jouw Winterbarbecue op Pinterest

Let’s get this party started!

Mocht u nog informatie / hulp nodig hebben twijfel dan niet en neem even contact met ons op. 

Ideeën nodig? • Like ons op Facebook • Bekijk onze Pinterestborden • Lees een van onze blogs •

Product categorieën